10 Kasım 2012 Cumartesi

KURU FASULYE



Malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye
bir orta boy soğan
yarım kaşık salça
1 kaşık tereyağ
2 kaşık sıvıyağ
dört bardak su
4 adet arnavut biberi, tuz

Yapılışı: Fasulyeyi geceden tuzlu sıcak suyla ıslatın. Sabah süzün ve bir su yıkayın. Diriliğini kaybedene kadar haşlayın. Haşlanırken üzerine çıkan köpükleri alın. Soğanı yemeklik doğrayın sıvı yağ ilave edip kavurun. Salçayı ekleyin beş dakikada daha kavurup haşlanan fasulyeyi ilave edin. Suyunu fasulyenin üzerine bir parmak geçecek kadar ekleyin. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve biberleri ilave edip, kapağı kapalı kısık ateşte özleşene (koyulaşana) kadar pişirin. Ocaktan inmesine beş dakika kala tuzunu ilave edin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder