9 Kasım 2012 Cuma

HAZIR YUFKA İLE BÜZME BAKLAVA



Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
250 gr. margarin
100 gr. tereyağı
ceviz

Şerbeti İçin:
5 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Hazır baklavalık yufkaları paketten çıkarın ve kurumaması için bir örtü içine sarın. Yufkayı oklava ile rahat sarılabilecek bir zemin üzerine yayın. Üzerine ceviz serpilip, oklava koyup yufkayı biraz gevşek ve rulo şeklinde sarın. Yufkanın her iki kenarından ortaya doğru büzün. Oklavayı yufkadan sıyırın, fırın tepsisine dizin. Bu işlemi bütün yufkalara yapın. Hazırladığınız baklavaları yarım saat kadar kurumaya bırakın. Bir tavaya margarin ve tere yağını alıp eritin. Sonra yağı baklavanın üzerine her yerine eşit gelecek şekilde dökün. Sonra Fırını 200 dereceye ayarlayın ve baklavaların üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer bir  tarafta şerbetini hazırlayalım. Şerbeti için de;
Şeker ve suyu tencereye koyup orta ateşte 10 dakika kadar kaynatın. İçine limon suyu ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Sonra baklava soğuk şerbet sıcak olacak şekilde şerbeti ilk sıcaklığı çıkınca baklavanın her yerine eşit bir şekilde dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra baklavanız servise hazır. Dilerseniz baklavayı üzerine çekilmiş antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder