8 Kasım 2012 Perşembe

PATATESLİ SAÇ EKMEĞİ






Malzemeler:
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

İç harcı:
3 büyük patates
tuz karabiber

Üzerine sürmek için
200 gr tereyağ

Yapılışı: Ilık suda eritilen maya, şeker ile karıştırılıp beş dakika bekletilir. Un, maya, ılık su ile hamur yoğurulur. Kıvamı kulak memesinden yumuşak olacak. Üzeri örtülüp bir kenarda mayalanması için bekletilir. Patatesler haşlanıp soyulur. Tuz ve karabiberle tatlandırılıp iyice ezilir. Hamuru açarken yırtmaması için büyük parça kalmamasına dikkat edilir. 
 Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde  bezeler koparılıp yuvarlanır. Hafifçe ortası bastırılır ve bir yumurta büyüklüğünde patates içine kenarları poğaça gibi kapatılıp saklanır. Beze hafif unlanıp çok dikkatli patlatmadan tava büyüklüğünde açılır. Orta ateşte teflon tavada arkası önü eşit pişirilir. Üzerine tereyağ sürülüp sıcak servis yapılır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder