1 Kasım 2012 Perşembe

FIRINDA MEŞE MANTARI





Malzemeler:
500 gr. meşe mantarı
100 gr kaşar
1 fincan un
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz

Yapılışı: Bu mantarı temizlemek biraz zahmetli ama her şey lezzet için. Çok gevrek bir mantar olduğundan parçalanmaması için dikkatli yıkamak gerekiyor. İyice yıkandıktan sonra beş dakika kaynatıp suyunu döküyoruz. Süzülen mantarı hafif tuzlayıp una buluyoruz.  Borcam kabın zeminine tereyağı sürüp mantarı diziyoruz. Kalan tereyağı mantarların üzerine gezdirip 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarmadan kaşar rendesi serpip tekrar fırınlıyoruz. Kaşar eriyince fırından çıkarıyoruz. Afiyet olsun:)

1 yorum:

  1. vah vah, blogunuz tek başına yapayalnız kalmış. oysa ki,bu güzel blogunuza izleyiciler eklentisini ve blog listem eklentisini kurarsanız; insancıklar ziyaret ederler.

    YanıtlaSil