2 Kasım 2012 Cuma

Mayalı katmer poğaça



MALZEMELER:

2 bardak süt,
1 bardak sıvı yağ,
1 pk. margarin,
2 yemek kaşığı kadar toz maya,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 yumurta,
tuz, aldığı kadar un


İç malzemesi
lor peyniri veya istenilen peynir

 YAPILIŞI:

Un, süt, sıvı yağ, maya toz şeker, yumurta ile bir hamur yapılır. Bu hamur 10 eşit parçaya bölünür.Margarin de 8 eşit parçaya bölünür.
             
Daha sonra küçük parça hamurlar yaklaşık çapı 20-25 cm açılır. Her bir hamurun arasına eşit şekilde bölünmüş margarinin bir parçası sürülür. Böylece 5 hamura 4 margarin parçası kullanılmış olur. İki tane beşerli yağlanmış hamur elde edilir.

Sonra bu hamurlar merdane yardımıyla iyice büyütülür. 16 parçaya bölünür. Parçaların geniş kenarlarına  iç malzemesi yerleştirilir ( ince doğranmış veya rendelenmiş sosis de kullanabilirsiniz. ) ve kenarları  kapatılmadan rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür susam serpilir.  Sıcak fırında pişirilir. Afiyet olsun:)

Serpil'ciğim elline sağlık..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder