20 Kasım 2012 Salı

ETLİ BULGUR PİLAVI


Malzemeler:

1 orta boy soğan
300-400 gr koyun eti (Dana eti de olabilir)
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 su bardağı kaynamış su
sıvı yağ, tuz


Yapılışı: Eti düdüklüde ya da ayrı bir tencerede iyice pişirin. Koyun eti düdüklüde, düdüğü indikten sonra 15 dk.da pişer. Dana eti ise düdüklüde kaynadıktan sonra 30 dk.’da pişer.
Tencerenin altını yakıp, yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağda çevirin.
Bulguru ilave edip arada karıştırın, bulgurun rengi hafif değişince salçayı ilave edin. Salça iki dakika kavrulunca pişmiş eti ve sıcak suyunu ekleyin, tuz ilave edip karıştırın. Orta ateşte suyunu çekene kadar, sonra altını kısıp beş dakika daha demlendirip ocaktan alın. Yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder