21 Kasım 2012 Çarşamba

Çikolatalı rulo poğaçalar




Malzemeler:
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı kadar toz maya,
1 yemek kaşığı toz şeker,
tuz,
 aldığı kadar un

İç malzemesi
çikolata yada fındık kreması

 YAPILIŞI:Un, süt, sıvı yağ, maya, toz şeker  ile bir hamur yapılır. Bu hamur 10 eşit parçaya bölünür.Daha sonra küçük parça hamurlar yaklaşık çapı 20-25 cm açılır. Her hamur parçası 8 üçgen parçaya kesilir. Geniş taraflarına 1 çay kaşığı ile çikolata sürülür ve rulo şeklinde sarılır.
 Yağlanmış tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür.  Sıcak fırında pişirilir. Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder