22 Kasım 2012 Perşembe

PATLICANLI BULGUR PİLAVI


Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı salça
1 kuru soğan
1 domates
1 sivri biber
1 su bardağı et suyu
2 su bardağı su

2 adet patlıcan


Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulup, küp doğranıp, tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletilir. İyice süzülüp, kurulanıp,  sıvı yağda kızartılıp,  havlu peçetede fazla yağı süzülür.  Pilav tenceresi ocağa alınır.  Sıvı yağda soğan kavrulup, sivri biber, salça, domates sırasıyla kavrulur. Et suyu ve su kavrulan malzemelere ilave edilip kaynaması beklenir. Kaynayan sosa bulgur ve patlıcanlar eklenir.  Suyunu çekene kadar önce harlı daha sonra kısık ateşte 5 dakika demlendirilip ocakta alınır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder