26 Aralık 2012 Çarşamba

Marmelatlı kurabiye




Malzemeler:
180 gr tereyağı, oda sıcaklığında
1 su bardağından az eksik toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı kek un (ya da 2 su bardağı un + 1 paket kabartma tozu),
2 veya 3 yemek kaşığı herhangi bir marmelat


Yapılışı: Tereyağı ve şekeri iyice birbirine yedirin. Bunun için mikseri kullanabilirsiniz.
Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu ilave edip yoğurun.Fırını 155 derecede ısıtın. İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak tepsiye dizin. Her bir kurabiyenin ortasına işaret parmağınızla bir miktar bastırın. Tepsiyi fırının orta gözüne koyup 12 dakika pişirin. Pişince fırın teline alıp soğutun, aynı işlemi ikinci tepsi içinde gerçekleştirin. Oluşan boşluklara 1 çay kaşığı marmelat doldurun. Afiyet olsun:)

Serpil'ciğim eline sağlık arkadaşım. Her zamanki gibi süperler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder