5 Ocak 2013 Cumartesi

Elmalı muhallebi tatlısı




Malzemeler;

Elmalı zemin için;

6 tane elma
24 tane pötibör bisküvi
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için;
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası

 iç harcı için;
2 yemek kaşığı toz şeker
1 küçük kase iri doğranmış ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı;
 Elmaları soyup içlerini temizleyip ikiye bölün. Geniş bir tencereye oyuk kısımları aşağıya bakacak şekilde yerleştirin. Üzerine 4 kaşık şekeri ve 1 çay bardağı suyu ilave edip elmalar yumuşayana kadar pişirip,ılımaya bırakın.  Dikkat edin çok çabuk pişiyor. Elmalar soğuyunca iç malzemesinden oyuk kısımlarını doldurun. İki tane bisküvi ile kapatıp ters çevirin ve borcama alın. Bu işlem bittikten sonra muhallebi için tüm  malzemeleri karıştırın ve orta ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin. Muhallebi sıcakken elmaların üzerine gezdirin ve en son hindistan cevizi ile kaplayıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun:)


1 yorum: