4 Ocak 2013 Cuma

Kestaneli iç pilav


Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu veya su
300 gr. kestane
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 silme çay kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı tarçın ( tercihe göre daha az ve fazla kullanılabilir)
1 silme çay kaşığı yenibahar ( tercihe göre daha az veya fazla kullanılabilir)
1 yemek kaşığı tereyağ
Sıvı yağ
Tuz
Kestaneleri kızartmak için yeterince sıvıyağ


Hazırlanışı :
Kestanelerin kabuklarını soyabilmek için önce üzerlerine enine boydan boya çizik atıyoruz.
Kızgın yağda kestaneler çizik yerlerinden hafif açılana kadar birkaç dakika kızartıyoruz.( ben kızartarak kabuklarını çok daha kolay çıkartabiliyorum ama siz isterseniz bol suda haşlayarak veya fırında 200 derecede pişirerekde kabuklarını soyabilirsiniz.Ayrıca yeterince kızarmazsa kabukları yine zor açılır.
Kestanelerin kabuklarını soyup kenarda bekletiyoruz. ( ben 1 gece önceden pişirip kabuklarını soydum ve üzeri kapalı ertesi güne kadar beklettim )
Tavuk suyu kullanıcaksak tavuğu haşlıyoruz ve suyunu ayırıyoruz.
Pirinci sıcak suyla ıslatp  yarım saat beklettikten sonra nişastası gidene kadar bol suda yıkıyoruz.
Kuş üzümlerini ılık suda 10 dakika kadar bekletip bol suyla yıkıyoruz.
Pilav tenceremize az sıvıyağ döküp minik doğradığımız soğanları sarartıyoruz.
Fıstıkları ilave edip rengi hafif pembeleşene kadar birkaç dakika kavurmaya devam ediyoruz.
Pirincini ve tuzunu ilave edip uçları şeffaflaşana kadar kavurduktan sonra sıcak tavuk suyunu ve tereyağını ilave ediyoruz.
Kestaneleri  iri doğrayıp yada benim gibi iri parçalar halinde pilava ilave ediyoruz.
Kuş üzümünü ve baharatları serptikten sonra 1 kez  karıştırıp ocağın altını kısıp sonra kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.( pirincine göre değişebileceği için su miktarı  eksiltilebilir veya arttırılabilir)
Tencerenin üzerine demlenmesi için kağıt havlu kapatıp bekletiyoruz.
Demlenen pilavı tabağına alıp servis ediyoruz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder