3 Ocak 2013 Perşembe

Kızımın elinden Yılbaşı pastası


Malzemeler:
1 paket kakaolu hazır kek
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı reçel

Kreması için:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
50 gr tuzsuz tereyağ

süslemek için bonibon

Yapılışı:
Krema malzemeleri çırpılıp ocakta koyulaşana kadar pişirilir. Bir su bardağı su ile reçel karıştırılır. Hazır kekin bir katı yarım su bardağı su ile ıslatılır. Pişen kremanın yarısı kekin üzerine dökülür. Diğer kek kremanın üzerine ters kapatılır.( şekerli suyu daha rahat çekmesi için) Kalan yarım bardak şekerli su ile ıslatılır. Pastanın üzeri kremanın kalanı ile tamamen  kaplanır. Üzeri hazır çilolata sos ve bonibonla süslenir. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder