8 Ocak 2013 Salı

Hamsili pilav





Malzemeler:
1 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
3 kuru soğan
2 su bardağı su (pilav için)
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba  dolmalık fıstık
1 çay kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı nane
1 kesme şeker
tuz.karabiber
1 çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı:
Pirinçler sıcak suda 20 dakika bekletilir.
Yemeklik doğranan soğan  sıvı yağda kavrulur.
Pirinçler eklenir biraz daha kavrulur.
Tuz.şeker ve suyu ilave edilir pişirilir.
Pilav pişince kalan baharatlar eklenir ve karıştırılır.
Demlenmeye bırakılır.
Ayıklanmış hamsiler biraz tuzlanır.
Dışı alta gelecek şekilde tereyağ sürülmüş kalıba sıkıca dizilir.
Yanları yine hamsiyle kapatılır.
Pişirilen pilav içine yayılır.
Kalan hamsiyle pilavın üstü kapatılır.
Çay kaşığı ile üzerine biraz tereyağ ilave edilir. 
200 derece fırında kızarana dek pişirilir.
Ters çevirerek servis yapılır. Afiyet olsun:)

Not: Hamsileri kalıba çok sık  dizmek gerekiyor üst üste gelecek şekilde. Hamsiler kızarınca küçülüyorlar.
Çok fazla yağ kullanmayın hamsi yağlı olduğu için ağır gelebilir. 

10 yorum:

  1. BU ARA HER GÜN YAPMAYA NİYETLEMDİĞİM AMA BİR TÜRLÜ YAPAMADIĞIM HAMSİLİ PİLAV
    MUHTEŞEM GÖZÜKÜYOR
    ELLERİNİZE SAĞLIK
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor :)
    Takibe aldım sizi
    benmde bir moda blogum var, beklerım
    http://benlimoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Şimdiye kadar yemek ya da yapmak kısmet olmadı Hamsili Pilavı ama bu tarif her şeyi değiştirebilir : ) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Mrb özverili ve başarılı çalışmalarınıza bayıldım. Nacizane benimde bir web sitem ziyaretlerinizi beklerim. www.ig-org.com

    YanıtlaSil
  6. güzel çalışmalar elinize sağlı başarılar süper bir blog

    YanıtlaSil
  7. çok güzel ve nefis görünüyor

    YanıtlaSil