Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
1 kabartma tozu
1 vanilya
2,5 su bardağı un
SOS İÇİN:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
üzeri için hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Önce sos malzemelerini karıştırıp bir
taşım kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra kekimizi çırpıp yağlanmış büyük kare borcama
döküyoruz.170 derecede kontrol ederek pişiriyoruz. Pişen kekimizi ve sosu iyice
soğutunca keki küçük küplere bölüyoruz. Ve çatala batırarak önce sosa sonra
hindistan cevizine bulayarak servise hazır ediyoruz. Buz dolabında bir süre
dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder