21 Nisan 2012 Cumartesi

Evde yoğurt yapımı



Malzemeler:
2 litre organik süt
1 çorba kaşığı ev yoğurdu 
( yada probiyotik yoğurtda olabilir)




Yapılışı: Süt kaynamaya başladıkdat sonra yaklaşık on dakika, arada karıştırarak pişirilir. Elinizin küçük parmağının dayanacağı kadar ılıdıktan sonra 1 çorba kaşığı ev yoğurdu mayanızı sıcak olan sütten az az ilave ederek boza kıvamına gelene dek karıştırın. Sonra bunu  ılık süte ilave edip biraz karıştırın. Üzerini kalınca örtün. Yaklaşık üç saatte mayalanır. Açınca hemen buzdolabına koyun, ertesi günü kullanırsanız daha az sulanır. Yazın mayalanma süresi kısalır. Ben kışın sütün ısısını biraz daha sıcak mayalıyorum. O zaman mayalanmama riski olmuyor. Yazın biraz daha ılık mayalayıp üstünüde az örtüyorum. Süreye dikkat edin unutursanız yoğurdunuz çok sulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder