21 Nisan 2012 Cumartesi

Yoğurtlu ıspanak



Malzemeler: 
1 kilo ıspanak
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 kahve fincanı pirinç
1 kase sarımsaklı yoğurt


Yapılışı: Ispanaklar ayıklanıp doğranır ve kumu gidene kadar bol suda yıkanır. Bir tencereye 2 kaşık sıvı yağ döküp küp doğranan soğanlar pembeleşene dek kavrulur. Salça eklenir  kokusu gidene kadar kavrulur. Suyu iyice süzülen ıspanaklar tencereye alınır kavrulmaya devam edilir. Bu arada ıspanak önce suyunu bırakır sonra çeker. Bu işlem sonunda pirinç ilave edilir bir su bardağıda sıcak su eklenir ve pirinçler pişene dek beklenir. İlk sıcaklığı çıkınca servisi sarımsaklı yoğurtla tamamlanır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder