22 Nisan 2012 Pazar

Kolay su böreği



  
Malzemeler:
4 adet yufka
8 kare milföy
300 gr. kıyma
1 soğan
tuz, karabiber
Sos: 
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ 
3 yumurta

Yapılışı: Bir tavada az yağ ile soğanı ve kıymayı kavurarak börek içini hazırlayın. Sosu için derin bir kasede yumurta, süt, maden suyu, sıvı yağı iyice çırpıp hazırlayın. 4 milföyü kenarlarından  birbirine yapıştırarak kare oluşturun. Altını ve üstünü unlayarak tepsi büyüklüğünde açın. Yağlanmış tepsiye açmış olduğunuz yufkayı yayın. Hazır yufkaları gelişi güzel kopararak tepsiye yayın üzerine sos dökün  kıymalı içi bir miktar yayın. Sıralamayı bir yufka sos ve kıymalı iç şeklinde yaparak tamamlayın .En üste biraz sos ayırın. Kalan 4 milföyü yine aynı şekilde açarak tepsinin üstüne kapayın. Hazırladığınız böreği kesin, kalan sosu üzerine sürün.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana dek pişirin. Afiyet olsun:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder