25 Nisan 2012 Çarşamba

Mini köstebek pasta



Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu


İç malzemeleri:
2,5 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker
1 paket kremşanti
1 paket vanilya


Yapılışı: Süt, un, şeker bir tencereye alınır ve karıştırarak muhallebisi pişirilir en son vanilya eklenir ve ocaktan alınır. Ilınınca kremşantiyle beş dk. mikserle çırpılıp kreması tamamlanır. Yumurta şeker derin bir kasede beyazlayana kadar çırpılır. Süt, sıvıyağ, kakao, un ve kabartma tozu sırasıyla eklenir boza kıvamında çırpılır. Yağlanmış ve hafif unlanmış fırın tepsisine hamur dökülür 170 derecede 30 dk. pişirilir. Soğuyan kek çay bardağı ile kesilir. Kalan kenarlar robottan geçirilir. Minik keklere bir tatlı kaşığı krema  sürülür ve ufalanmış kekle kaplanır. Servis yapılana kadar buzdolabında saklanır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder