26 Nisan 2012 Perşembe

Etli ekmek



Malzemeler:
1 ekmek
200gr. kıyma
2 sivri biber
2 domates
100gr. kaşar
50gr tereyağı
tuz, karabiber, pulbiber, kekik


Yapılışı: Ekmek bir parmak kalınlığında dilimlenip fırın tepsisine dizilir. Kıyma bir kaseye alınır, İçine ince doğranmış sivri biber, minik küpler halinde doğranan domatesler ve baharatlarda  eklenip iyice karıştırılır. Bu karışım ince bir tabaka halinde ekmeklere sürülür ve üzerlerine bir çay kaşığı tereyağı eklenir. Dilimlenmiş domates ve biberle süslenir 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca ekmeklerin üzerine  bir dilim kaşar koyulup 2 dk. fırında tutulur,  sıcak servis yapılır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder