27 Nisan 2012 Cuma

Tavuk göğsü



Malzemeler:
Yarım tavuk göğsü
1 litre süt
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2,5 çay bardağı su


Yapılışı: Bu tatlıda en önemli olan tavuğun taze olması. Dondurucuda beklemiş tavuk kullanılmaz. Bir gece önceden tavuğu haşlayın. Derin bir kasede liflerini ince ince didikleyin. Süzgece alıp soğuk suda elle ovuşturarak iyice yıkayın. Su dolu bir kasede yarım saat bekletin, iyice yıkayıp süzün ve sıkın. Bu işlem en az 5 kez tekrarlayın. En son soğuk su dolu kaba koyun ve 1 gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün tavuk 3 kez daha soğuk suda yıkanıp süzülüp iyice sıkılır.
  Derin bir tencerenin içine süt koyulup kaynatılır. Suyu sıkılan tavuk tencereye alınır 5 dk. kadar mikserlenir. Sonra tahta kaşıkla döverek 20 dk. pişirilir. Bir kasede 2,5 çay bardağı soğuk su, nişasta, pirinç unu iyice karıştırılır. Ocaktan indirdiğiniz tencereye çok yavaş ilave edip hızlıca karıştırılır. Tekrar tencere ocağa alınır kısık ateşte 5 dk. pişirilir. Şekeri ilave edip 15 dk. daha pişirip iyice koyulaştırılır. Ocaktan alınır vanilyası eklenir 5 dk. daha mikserleyip ıslatılan borcama dökülür. Ilınınca buzdolabında 5 saat bekletip tarçın döküp servis yapılır. Bir kez bunu yiyen bir daha vazgeçemez . Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder