23 Nisan 2012 Pazartesi

Terbiyeli arpa şehriye çorbası






Malzemeler:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı tavuk suyu
5 bardak su
1 çay fincanı arpa şehriye
1 yumurta sarısı
yarım limon
1 kuru arnavut biberi (pulbiber de olur)


Yapılışı: Sıvı yağda salça kokusu gidene dek kavrulur. Tavuk suyu  ve 5 bardak su ilave edilip kaynatılır. Şehriyeside eklenen çorbaya arnavut biberde atılıp pişmesi için kısık ateşe alınır. Yumurta sarısı yarım limonla çırpılıp çorba suyu ilavesiyle ılıştırılıp kaynayan çorbaya ilave edilir. Bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder