14 Mayıs 2012 Pazartesi

Barbunya Pilaki




Malzemeler:
yarım kilo barbunya
1 soğan
1 küçük patates
1 havuç
2 sivri biber
2 domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
zeytin yağı, tuz




Yapılışı: Barbunyalar bir tencerede üzerini geçecek kadar su koyup haşlanır. Üzerinde köpük oluşunca kaşıkla alınıp atılır. Çok fazla haşlamadan biraz diri bırakılır. Başka bir tencereye yağ konur soğan, patates, havuç küp doğranır ve sotelenir. Çekirdekleri çıkan sivri biber  ilave edilir suyu süzülen barbunyada eklenir. En son kabuğu soyulup küp doğranan domates, sarımsak ince kıyılmış, şeker, tuz yüzüne çıkacak kadar sıcak su eklenir kısık ateşte pişirilir. Ben düdüklü tencerede 5 dakikada pişiriyorum. Çok kısa zamanda gayet lezzetli oluyor. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder