15 Mayıs 2012 Salı

Makarna Kavurma



Malzemeler:
1 paket makarna
1 litre et yada tavuk suyu
3 çorba kaşığı sıvı yağ 




Yapılışı: Tercihen teflon tencereye sıvı yağ ve makarna konur. Orta ateşte makarnalar alacalı bir hal alana kadar yakmadan kavrulur. Kavrulma işlemi tamamlanınca tencere çok sıcak olacağı için önce 1 su bardağı soğuk et suyu dökülür. Sonra sıcak olarak diğer et suyu ilave edilir. Kapağı kapalı suyunu çekene kadar orta ateşte  sonrada kısık ateşte demlendirilir.( pişirme tekniği pilav gibi ) Eğer makarna diri olmuşsa çok az sıcak su ilave edebilirsiniz. Bu makarnayı hemen servis yapmayacaksanız yapışmaması için ılıyana kadar arada harmanlayarak karıştırın. Et suyunuz yoksa iki paket et yada tavuk bulyonlada yapabilirsiniz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder