15 Mayıs 2012 Salı
Baharatlı Tavuk Kanatları
Malzemeler:
1 kilo tavuk kanadı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kişniş
biberiye, kekik ve tuz
2 diş sarımsak
Yapılışı: Kanatlar yıkanıp süzülüp derin bir kaseye alınır. Sarımsaklar dövülüp diğer bütün malzemeler tavuklarla birlikte iyice karıştırılır. En az iki saat buzdolabında bekletilir. Elektirikli ızgara yada mangalda pişirilir. Ben elektrikli ızgarada pişirdim. Görüntü ve lezzet bakımından mangalı hiç aratmadı gördüğünüz gibi. Hem çabuk hemde zahmetsiz oldu. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder