15 Mayıs 2012 Salı

Baharatlı Tavuk Kanatları




Malzemeler:
1 kilo tavuk kanadı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kişniş
biberiye, kekik ve tuz
2 diş sarımsak




Yapılışı: Kanatlar yıkanıp süzülüp derin bir kaseye alınır. Sarımsaklar dövülüp diğer bütün malzemeler tavuklarla birlikte iyice karıştırılır. En az iki saat buzdolabında bekletilir. Elektirikli ızgara yada mangalda pişirilir. Ben elektrikli ızgarada pişirdim. Görüntü ve lezzet bakımından  mangalı hiç aratmadı gördüğünüz gibi. Hem çabuk hemde zahmetsiz oldu. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder