16 Mayıs 2012 Çarşamba

Etli Kabak Dolması



Malzemeler:
1 kilo kabak
250 gr orta yağlı kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 soğan
2 domates
1 çorba kaşığı salça
bir tutam maydanoz
bir tutam dereotu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
karabiber, pul biber




Yapılışı: Derin bir kabın içine kıymayı, ince kıyılmış soğan, maydanoz, dereotu, salça, baharatları, sıvı yağı iki kaşık su  ilave edip yoğurun. Kabakları yıkayıp tırtıklı bıçakla kabuklarını temizleyin. Ortadan ikiye bölün, içinin çekirdeklerini çıkarıp oyun. Hazırladığınız içi kabaklara doldurup üstünde bir santim pişme payı bırakın. Bir tavaya az sıvı yağ ilave edin domatesleri rendeleyip sos hazırlayın.  Kabakları tencereye dizin sosu kabakların üzerine dökün iki bardak sıcak su ilave edip orta ateşte pirinçler ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder