18 Mayıs 2012 Cuma

El Açması Kabaklı Tulum Peynirli Börek






Malzemeler:
iç malzemeleri:
3 tane kabak
4 dal taze soğan
yarım demet dereotu
200 gr. tulum peyniri
karabiber, pul biber

Hamuru:
5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
yarım paket yaş maya
1 bardak su 


üzeri için:
bir yumurta sarısı
çörek otu, susam

Yapılışı: Öncelikle kabağı derince bir kaseye rendeleyip suyunu bırakması için bir süre bekletiyoruz. Bu arada hamur yoğurma kabına un, sıvı yağ, yoğurt, maya, tuz, su ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. İki bezeye ayrılır tepsi büyüklüğünde açılıp yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Bekleyip suyunu bırakmış kabakları elimizle iyice sıkıyoruz. Soğanı, dereotunu  ince doğrayıp tulum peyniri ve baharatlarla iyice harmanlıyoruz. Hazırladığımız içi tepsideki açtığımız hamurun üzerine eşit şekilde yayıyoruz. İkinci bezeyi tepsi büyüklüğünde açıp böreği kapatıyoruz. Yumurta sarısı sürüp çörek otu susam serpip böreği dilimliyoruz 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder