18 Mayıs 2012 Cuma

Fırın Sütlaç



Malzemeler:
Yarım su bardağı kırık pirinç
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
bir tutam tuz




Yapılışı: Pirinç üç su yıkanıp tencereye üzerini geçecek kadar su koyulup kaynatılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınır suyunu çekmesi sağlanır. Nişastasını bırakana kadar iki kez daha su ilave edilip kaynatılır. Bu arada nişastasını iyice bırakması için suyu soğuk ilave edin. Kırık pirinçte bu netice daha iyi alınıyor. Pilavlık pirinç kullanırsanız nişasta ilave etmeniz gerekiyor. Pirinçler pişip iyice nişastasını salıp koyulaşınca kaynamış süt ilave ediyoruz. Beş dakika sonra şekerini bir tutam tuzunu ekleyip bir kaç taşım kaynayınca sudan geçirdiğimiz fırın kaplarına paylaştırıyoruz. Benmari usulü fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.(benmari su dolu kabın içinde pişirme şeklidir.) Pişme esnasında sık sık kontrol edip kızaranı alıp yer değiştirmek gerekiyor. Böylece bütün sütlaçlar eşit şekilde kızarmış oluyor.(Pişirmeyi fırının en üst rafında 200 derecede yapın) Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder