19 Mayıs 2012 Cumartesi

Mozaik Pasta



Malzemeler:
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı dolusu krem çikolata
1 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı istediğiniz bir reçel
1 çorba kaşığı kakao




Yapılışı: Bu tatlının klasik yapılışında margarin kullanılır. Ben mutfağımda çok mecbur kalmadıkça kullanmamaya çalışıyorum. Bunun için değişik denemelerim oluyor. Bu tatlıda onlardan biri. Margarin yerine krem çikolata tercih ettim. Pudra şekeri yerine evde olan reçellerden yararlandım. Çokta hoş oldu, tadında ve lezzetindeki hoşluğu deneyince sizde fark edeceksiniz. Gelelim tarife; bisküvileri iri parçalıyoruz, cevizleri dişe gelecek kadar kırıyoruz derin bir kaseye alıyoruz. Sütü kaynatıp içine çikolataları, kakaoyu ve reçeli ilave edip karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Bütün malzemeleri birleştirip kaşıkla ezmeden karıştırıyoruz. Streç filim yaydığımız tepsiye malzemeyi döküp sıkıca sarıp şekillendiriyoruz. Dondurucuda en az altı saat bekletiyoruz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder