19 Mayıs 2012 Cumartesi

Fellah Köfte


Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
yarım su bardağı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı biber salçası


Sos:
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
2 su bardağı domates püresi
yarım kahve fincanı zeytinyağ
yarım demet maydanoz


Yapılışı: Derin bir kasede bulgurun üzerine bir parmak çıkacak kadar sıcak su dökülüp yarım saat bekletilir. Şişen bulgura yumurta, un, salça, tuz ilave edilip yoğrulur. Yoğurmayı iyi yaparsanız köfteler pişerken dağılmaz. Yaklaşık yarım saat arada ellerimizi ıslatarak yoğurmak gerekiyor. Bu işlem sonunda fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp küçük parmakla ortasına bastırıyoruz. Ellerimizi ara ara ıslarsak köfteler daha güzel oluyor. Köfteler tamamlanınca iki litre suyu derin bir tencereyle harlı ateşte kaynatıyoruz. İçine bir çorba kaşığı tuz koyup köfteleri kaynayan suya yavaşça atıyoruz. Karıştırmadan yaklaşık 15 dakika pişirip süzüyoruz. Başka bir tencereye sos için zeytinyağı, sarımsak ve salça koyup kavuruyoruz. Domates püresini ekleyip bir süre daha pişiriyoruz ve haşlanmış köfteleri sosa ilave edip çok dikkatli karıştırıp ocaktan alıyoruz. En son ince kıydığımız maydanozla servis tabağına aldığımız köfteleri süslüyoruz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder