17 Mayıs 2012 Perşembe

Orman Kebabı



Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı et
1 büyük patates
2 havuç
1 soğan
1 su bardağı bezelye
1 çorba kaşığı salça
kekik, karabiber


Yapılışı: Bir tencerede az sıvı yağ ile kuru soğan ve kuşbaşı etler kavrulur(dana eti ise düdüklüde 10 dakika pişirilir)küp doğranmış patates ve havuç tencereye eklenir en son salça ilave edilip iki dakika daha kavrulur. İki bardak sıcak su eklenip pişirilir. Bezelyeler ocaktan inmesine on dakika kala eklenir. Pişen yemeğe kekik ve karabiberde eklenir ocaktan alınır. Bu yemeğin özelliği kekik konulmasıdır, pişme esnasında eklerseniz yemeğe kekiğin acısı çıkar. Bunun için ocağı kapayınca kekiği ilave edin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder