7 Mayıs 2012 Pazartesi

Sebzeli makarna



Malzemeler:
1 paket fiyonk makarna
1 soğan
3 sivri biber
3 domates
1 su bardağı domates püresi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı tavuk suyu
karabiber, pul biber, tuz
2 kaşık sıvı yağ
2 kaşık tereyağ
1 litre su


Yapılışı: Soğan küp doğranıp sıvı yağla teflon tencerede kavrulur. Sivri biber ince doğranıp soğana eklenir kavrulur. Salçalarda kokusu çıkana kadar kavrulur. Kabukları soyulmuş  küp doğranmış domates ve püre'de eklendikten sonra bir süre pişirilir. Tavuk suyu ve bir litre sıcak su ilave edilir. Kaynayınca makarna içine atılır. Tuz, baharat ve tereyağı ilavesiyle tatlandırılır. On dakika pişirilir ve kısık ateşte beş dakika demlendirilir. Yapışmaması için arada harmanlanarak karıştırılır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder