5 Haziran 2012 Salı

Zeytinyağlı Fasulye Dizmesi


Malzemeler:
1 kilo ayşekadın fasulye
1 kuru soğan
5 domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
tuz

Yapılışı: Fasulyeler ayıklanıp yıkanır, eğri olanlar ikiye kırılır, düz olanlar kırılmadan bırakılır. Soğanlar ve domatesler minik küp şeklinde doğranıp harmanlanır. Derin çelik tencereye bir domates beş yuvarlak dilime ayrılır dizilir. Fasulyeler iki sıra resimdeki gibi dizilir, arasına küp doğranmış minik soğan ve domatesin üçte biri yayılır. Tekrar iki üç sıra fasulye dizilir, soğan domates yayılır bu işlem malzemeler bitene kadar tekrarlanır. Üstüne zeytinyağı, şeker, tuz, bir çay bardağı su ilave edilip, kısık ateşte yaklaşık bir buçuk saat karıştırmadan ve kapağı açılmadan pişirilir. Soğuduktan sonra tencereden geniş bir servis kabına dikkatlice ters çevrilir. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder