4 Haziran 2012 Pazartesi
Karnıyarık
Malzemeler:
1 kilo patlıcan
500 gr. kıyma
2 kuru soğan
4 domates
6 sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
kızartmak için sıvı yağ
tuz, karabiber
Yapılışı: Patlıcanlar yıkanıp pijama şeklinde soyulup bol tuzlanır. Kızartmak için derin bir tavaya bol sıvı yağ dökülüp ısıtılır. Patlıcanların tuzu yıkanıp kurulanır, kızgın yağda kızartılır, fırın tepsisine dizilir. Patlıcanlar ortaları kıymalı harç koymak için açılır ve hafif tuzlanır. Bir tencereye sıvı yağ koyulur, kuru soğan minik doğranıp kavrulur. Kıyma ilave edilir iyice kavrulur, sırasıyla halka doğranmış biber, salça, küp doğranmış domates, bir çay bardağı sıcak su eklenip pişirilir. Tuz ve karabiber eklenip patlıcanların içine yeteri kadar doldurulur. Tepsiye patlıcanları geçmeyecek kadar sıcak su koyulur. Üzerine birer dilim domates ve yarım sivri biber ilave edilip fırına sürülür. 200 derecede biberler kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder