3 Haziran 2012 Pazar
Kır Pidesi (kapalı pide)
Malzemeler:
5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
İç malzemesi: Tulum ve inek peyniri karışımı
pastırma ve kaşar karışımı
sade kavurmalı
Yapılışı: Mayayı ılık suda şekerle eritip kabartıyoruz. Unu derin bir kaseye alıp ortasını havuz yapıp bütün malzemelerle yoğuruyoruz. Sütünde ılık olması lazım mayalanması için. Hamurumuz kulak memesinden yumuşak olacak, 45 dakika mayalanacak. Bu arada iç malzemelerini hazırlayın. Ben pastırmalı, kavurmalı ve peynirli yaptım. Evde olan malzemeleri değerlendirdim. Sizde dilediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz. Pidelerin ağzı kapalı olduğu için çiğ malzeme kullanmayın. Mayalanan hamuru 6 bezeye ayırın ve ince uzun şekilde açın. İç malzemesini düzgünce yayıp ağzını kapayın. Fırın tepsisine dizin ve yarım saat tepside mayalandırın. 200 derecede kızarana kadar pişirip, fırından çıkan pidelere kurumaması için yağ sürün. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder