2 Haziran 2012 Cumartesi
Ağlayan Pasta
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım kahve fincanı süt
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 vanilya
Üzeri için çikolata sosu
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 fincan şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kakao
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
Yapılışı: Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri krema gibi olana dek çırpıyoruz. Sütünü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ilave edip çırpma işlemini tamamlıyoruz. Yağladığımız kare borcama döküp 170 derecede pişiriyoruz. Ilınınca sütü yavaş yavaş döküyoruz. Soğuk sütle çırptığımız krem şantiyi kekin üzerine düzgünce yayıyoruz ve soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
Çikolata sosu için malzemelerin hepsini bir tencerede birleştirip orta ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz. Sosu soğuttuktan sonra krem şanti sürülmüş kekin üzerine döküyoruz. Buzdolabında bir süre daha dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder