31 Ağustos 2012 Cuma

Domatesli Pilav


Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 büyük domates
1 yemek kaşığı tereyağ
sıvıyağ, tuz

Yapılışı: Pirinçleri sıcak tuzlu suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bu arada domatesleri rendeleyip az sıvı yağda ilavesi ile pişirin. Yıkayıp iyice süzdüğünüz pirinçleri iki kaşık sıvıyağ ile tane tane olana kadar kavurun. Domates sosu pirinçlerin üzerine dökün, iki su bardağı sıcak su, tereyağını, tuzunu ilave edip orta ateşte pişirin. Suyunu çekince altını kısın 3 dakika demlendirip ocaktan alın. Servis yapmadan bir yarım saat daha dinlenirse daha güzel olur.(Tercihe göre et yada tavuk suyu kullanabilirsiniz. Ben domates lezzetini daha çok sevdiğim için bu pilavda et suyu kullanmıyorum.)  Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder