23 Ağustos 2012 Perşembe

Kremalı Börek



Malzemeler:
3 adet yufka
2 tane milföy karesi
1 su bardağı süt kreması
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı dolusu tulum yada yağlı peynir çeşidi (kaşar olmaz)
Yarım su bardağı sıvı yağ

Yapılışı: Yumurta, süt, krema, sıvı yağı ve peyniri  iyice çırpıp sosunu hazırlayın. Milföyün bir tanesini borcam tepsi büyüklüğünde unlayarak açın. Yağladığınız tepsiye yayın, üzerine bir yufkayı koparıp parçalayarak yayın. Hazırlanan börek sosunu yufkaların her yeri ıslanacak şekilde kaşıkla dökün. diğer yufkayı yine koparıp tepsiye yayın soslayın.Bu işlemi yufkalar bitene kadar yapın. İki kaşık sosu üzerine sürmek için ayırın. Diğer milföyü açıp en üstüne kapayın ve havuç dilim şeklinde kesin. Ayırdığınız sosu üzerine kuru yer bırakmadan sürün, 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder