24 Ağustos 2012 Cuma

Domates Çorbası


Malzemeler:
4 büyük domates
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı et suyu
2 kesme şeker
tuz, karabiber

Yapılışı: Domatesin çekirdeklerini çıkarıp rendeleyin. Bir tencereyi ocağa alıp iki kaşık un ve sıvı yağ ile kokusu gidene dek kavurun. Kavrulan una, domatesleri ve şekeri ilave edip pişirin. Koyulaşan meyaneye soğuk et suyu ve 3 bardak su ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dakika pişirin. Sütünü ekleyip bir iki  taşım kaynatıp altını kapayın. En son tuz karabiber ekleyin. Rende kaşar peyniri ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder