18 Eylül 2012 Salı

24 Saatte Olan Turşu


Malzemeler
2 kilo salatalık
2 büyük olgun domates
2 limon
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 baş sarımsak
1 su bardağı elma üzüm sirkesi karışık
4 tatlı kaşığı tuz
su

Yapılışı: Salatalıkları iyice yıkayıp iki ucunu kesip hazırlayın. Dereotu ve maydanozu yıkayın, sarımsakları soyup hazırlayın. Domatesleri irice doğrayın, limonları ince dilimleyin. İki kilo malzemeyi alacak kadar büyüklükte cam bir kavanoza önce alt sıra limonları dizin. Salatalıkları dik bir şekilde dizin. Üzerine domatesleri doldurun, kenarına limonları dizin. Dereotu, maydanoz ve sarımsak ilave edip tekrar salatalıkları dizin. Kavanozun dörtte birine sirke doldurun(benim kavanoza yaklaşık bir su bardağı yeterli oldu) İki su bardağı suya tuzu ekleyip eriyene kadar karıştırın turşuya dökün. Salatalıkların üzerine çıkana kadar su ilave edin. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapayın ve çalkalayın. Güneşe koyup 24 saat bekleyin. Süresi dolduğunda yiyebilirsiniz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder