20 Eylül 2012 Perşembe

İslim Kebabı (Kürdan Kebabı)



Malzemeler
4 adet kemer patlıcan
400 gr. köftelik kıyma
2 domates
2 sivri biber
1 kuru soğan
2 dilim bayat ekmek
köfte baharatı, tuz
8 adet kürdan
1 çay kaşığı salça 
1 su bardağı su

Yapılışı: Patlıcanlar pijama şeklinde soyulup, şeritler halinde uzunlamasına dilimlenir ve tuzlanır. Acısı çıkması için en az yarım saat bekletilir. Bu arada köfte hazırlanır. Soğan rendelenir, ekmek ufalanır, kıyma, baharat ve tuz ile yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde bezeler yuvarlanır. Çok az sıvı yağ ile altı üstü hafif kızartılır. Acısı çıkan patlıcanlar yıkanıp kurulanır ve kızgın yağda kızartılır. Havlu kağıt üzerine dizilip fazla yağı alınır.Domatesler halka şeklinde kesilir, biberler iki parmak kalınlığında dilimlenip hazırlanır. Patlıcanlar artı şeklinde üst üste konulur, üzerine köfte yerleştirilip bohça şeklinde kapatılır. Kapanan patlıcanın üzerine bir halka domates, bir sivri biber koyulup, kürdan ortasına batırılarak sabitlenir. Ben önce biberleri kürdanlara diziyorum sonra üzerine batırıyorum. Bana öylesi daha kolay geliyor. Tepsiye dizdiğiniz kebapların üzerine salçalı su ilave edip, 200 derecede 25 dakika pişirin. Biberler kızarana kadar tutmanızda yeterli. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder