21 Eylül 2012 Cuma

MÜCEDDERE


Malzemeler
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 büyük kuru soğan
2 çorba kaşığı domates püresi
3 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
50 gr. tereyağ
tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı: Yeşil mercimek yıkanıp üzerine çıkacak kadar su eklenip haşlanır. Burada haşlarken mercimeğin suyunu çekmesi lezzeti artırır. Çok su ile haşlayıp süzerseniz, hem vitamini, hem lezzeti atmış olursunuz. Haşlarken mercimekleri kontrol edip gerekirse az az su ilave edin.
   Pilav tenceresine sıvı yağ ile minik küp doğranmış soğanları ilave ediyoruz. Pembeleşene kadar kavrulan soğana domates püresini ilave edip bir iki dakika daha kavurup et suyumuzu ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca bulguru ,tuzu, karabiber,  pulbiber ekleyip kaynamasını bekliyoruz. Kaynamaya başlayınca haşlanmış mercimeği ilave edip ocağın altını kısıyoruz. Göz göz olup suyunu çekince pilavın altını kapatıyoruz. Küçük bir sos tavasında tereyağı kızdırıp (hafif pembeleşsin) pilavın üzerine döküp harmanlayarak karıştırıyoruz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder