29 Eylül 2012 Cumartesi

Kağıtlı Islak Kek


Malzemeler
1 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Sosu için
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı su

Yapılışı: Şeker, süt, sıvıyağı ve yumurtayı çırpma teliyle iyice karıştırın. Ardından kakao, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Tepsiye kağıtları dizin ve bir dolu çorba kaşığı kek dökün. Önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Daha iyi bir sonuç almak için, Kek yapmak için kullandığınız bütün malzemeler oda sıcaklığında ve un elenmiş olmalı.

Sosu 

Islak kekin şurubu için bir tencerede su, şeker ve kakaoyu kaynatın. Pişirdiğiniz  kekin üzerine bir kaşık yardımıyla dökün. Fırça ile yayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder