30 Eylül 2012 Pazar

Sebzeli Tekirdağ Köfte




Malzemeler:
500 gr. orta yağlı kıyma
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek
karabiber, tuz

Sebzeler:
3 kuru soğan
8 yeşil sivri biber
4 büyük domates

Yapılışı: Robot haznesine soğan, sarımsak, bayat ekmek, kıyma ilave edip 2 dakika karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ekliyoruz 1 dakika daha karıştırıyoruz. Buzdolabı poşetinde yada kapaklı bir kapta bir gece buzdolabının normal rafında bekletiyoruz. Pişireceğimiz zaman çıkarıp elimizi yağlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı şekil veriyoruz. Teflon tavayı yağsız ısıtıp köfteleri kızartıyoruz. Kızaran köfteleri başka bir tavaya alıyoruz. Sebzeleri köfteleri kızarttığımız tavada soteliyoruz. Bunun için ayrıca yağ ilave etmiyoruz. Köftelerin bıraktığı yağ yeterli oluyor. Soğanlar kalın piyazlık, biberler çatal genişliğinde, domateslerde kalın yarım ay şeklinde doğranıyor. Soğan ve biberler aynı anda sotelenir bu işlem sırasında sık sık karıştırılır. Sotelenen biber ve soğanlar köftelerin üzerine alınır. Aynı tavaya bu kez domatesler dizilir sadece bir yüzlerinin ölmesi yeterli, bu işlem en çok 3 dakika sürer. Pişen domateslerde köftelerin üzerine yayılır ve sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder