27 Eylül 2012 Perşembe

Krem Şantili Kurabiye





Malzemeler:
(ortalama 25 kurabiye için)
2 Paket (1 Kutu) Sade Krem Şanti
1 Su Bardağı (200 ml.) Sıvı Yağ (fındık yağı kullandım)
2 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı (ince kırılmış) Fındık
Pudra Şekeri (üzerine serpmek için)

Yapılışı:
 Krem şantileri (toz halde) derin bir kaba koyun.Üzerine sıvıyağı ekleyin ve çırpma teli ile biraz (birbirine karışıncaya kadar) çırpın.
 Unu eleyerek ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar yoğurun.Fındıkları ekleyip, çok az daha yoğurun.
 Hamuru buzdolabında yarım saat kadar bekletin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın.
Yağlı kağıt serilmiş ya da hafifçe yağlanmış tepsiye bir parmak boşluk bırakacak şekilde dizin.
Üzerlerine çatalla bastırarak şekil verin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dk. pişirin.
Kurabiyeler iyice soğuyunca üzerine bir çay süzgeci yardımı ile pudra şekeri serpin.
Not; Kurabiyelerin pişip pişmediğini anlamak için, altına bakın, hafifçe pembeleşmiş ise pişmiş demektir. Kurabiye fırından ilk çıktığında çok yumuşak olacaktır, bu sizi yanıltmasın, bekleyince kıtır kıtır oluyorlar.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder