22 Eylül 2012 Cumartesi

Mini Sandviç Ekmek



Malzemeler
Hamuru için:
6 su bardağı un
2 yumurta, birinin sarısı üzerine sürülecek
2 su bardağı süt
100 gr tereyağı veya margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
1 paket maya
2 çay kaşığı tuz

Sandviç malzemesi:
Krem peynir
Kaşar peyniri
Salam

Yapılışı: önce mayayı biraz ılık süt ve şeker yardımıyla karıştırarak eritin. Bir kaba koyduğunuz unun ortasını açın ve sırasıyla tuz, sıvıyağ, tereyağı, yumurta ve sulandırılmış mayayı ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamına göre suyu ilave edip yoğurun. Hamuru, tezgahın üzerine alarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Fırın tepsisini yağlayın ve eşit miktarda kopardığınız hamurları yuvarlayarak tepsiye yerleştirin. Tepsinin üzerini streç ile kaplayarak mayalandırmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
       Soğuyunca arasına krem peynir sürüp, ince birer dilim salam ve kaşar koyup servis yapın. Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder