2 Eylül 2012 Pazar

Tas Kebabı


Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
1 büyük patates
10 tane arpacık soğan
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber
sıvı yağ

Yapılışı: Etleri düdüklü tencerede çok az yağda soteleyip pişir.(Düdüklüde kısık ateşte yarım saat) Patatesleri soyup etlerin iriliğinde küp doğrayıp kızart. Başka bir teflon tencerede çok az sıvı yağ ile arpacık soğanlar hafif karamelize olacak şekilde sotele. Bir çorba kaşığı unu ilave edip kokusu gidene kadar kavur. En son salçayı ekle, onuda kavur ve bir su bardağı soğuk su ilave edip karıştırarak pişir. Kaynamaya başlayan sosa kızarmış patatesleri ve etleri ilave et. Üzerini geçmeyecek şekilde etin pişme suyundan ilave edebilirsiniz. Tuz, karabiber ekleyip on dakika kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder