7 Ekim 2012 Pazar

MAYALI SADE KOL BÖREĞİ







Malzemeler:
2 bardak ılık su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
alabildiği kadar un
Yufkaları yağlamak için bir kase sıvı yağ
Yapılışı: Önce suyu cezvenin içine koyun ve ılık hale getirin hamuru hazırlayacağınız kabın içine yaş mayayı koyun ve ılıttığınız sütle suyu mayanın üstüne dökün şekeri ekleyin ve böylece maya ve şeker eriyene kadar elinizle karıştırın.  Sonra iki çorba kaşığı sıvı yağı ve tuzu ekleyin biraz karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un eklemeye başlayın.  Elinize yapışmayacak bir hamur haline gelene kadar un ekleyin ve yoğurun…hazırlamış olduğunuz hamuru hiç bekletmeden 8 bezeye ayırın. Açabildiğiniz kadar ince açıp her yerini bolca yağlayın. Rulo sarın yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerini yağlayın elinizle bastırıp tepsiye hamuru yayın. Pişirmeden önce  tepside biraz bekletin. 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. 
Bu böreği istediğiniz bir iç malzemesi ile yapabilirsiniz. Biz pazar kahvaltısında sadesini çok seviyoruz. Sizede denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder