8 Ekim 2012 Pazartesi

ELMALI CEVİZLİ KEK




Malzemeler:
2 yumurta
1 su  bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su  bardağı süt
1 paket kabartma tozu 

1 paket vanilya
3 su bardağı un
3 büyük elma
10 adet bütün ceviz


Yapılışı: Oda sıcaklığındaki yumurta toz şeker ile kar haline gelene kadar çırpılır.(yaklaşık 5 dakika) Süt, sıvı yağ ilavesi ile çırpma tamamlanır. Un elenir, üzerine kabartma tozu ve vanilya eklenir. Elmalar soyulup küp doğranır kek hamuruna ilave edilir. Yağlanmış borcam tepsiye hamur yayılır, üzerine  cevizler dizilir 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder