9 Ekim 2012 Salı

BAKLAVA YUFKASI İLE KADAYIF SARMA








Malzemeler:
1 paket hazır baklavalık yufka.
500 gr kadayıf.
500 gr. ceviz.


üzeri için :
250 gr eritilmiş tereyağı.
1 çay bardağı sıvı yağ.

şerbet için:
1 kg toz şeker.
6 su bardağı su.
4/1 limon suyu.

Yapılışı: 6 su bardağı su ile 1kg toz şeker ilave edelim, kaynamaya başlayınca biraz limon sıkalım ve 15 dakika  kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım.

Sıvı yağ ve tereyağ  küçük bir tencerede kaynatalım, tereyağ içindeki beyaz tortu dibine çökene kadar ve tereyağının kokusu çıkana kadar. Bu yağı ince bir süzgeçten geçirelim beyaz peynirimsi tortu tatlıya karışmamalı.

Kadayıfı parmaklarımız yardımı ile güzelce didikliyelim. Cevizleri iri kalacak şekilde parçalayalım. Baklava yufkamızı paketinden çıkartalım ve katlarını açalım.
 İki tane yufkayı üst üste koyalım ve  yufkanın önümüzde duran tarafına bolca kadayıf yerleştirelim, kadayıfın üzerine bolca ceviz serpelim ve yufkaların  yırtılmaması için dikkat ederek sıkı sıkı saralım. Sonrasında iki parmak eninde keselim ve tepsiye  boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim. Bu işlemi yufkamız bitene kadar yapalım. 1 paket yufkadan tam 1 tepsi tatlı çıktı.

Tatlının sarma işlemi bitince eritip süzdüğümüz tereyağımızı orantılı bir şekilde tatlılarımızın üzerine dökelim. Bu aşamada kaşık kullanmak işimizi kolaylaştırır.

Önce 200C*  10 dakika kadar daha sonra 180C*  altı üstü kızarana kadar pişirelim.

 Fırından çıkarttığımız tatlımızı  biraz bekletelim, sonra oda sıcaklığında olan şerbeti aşama aşama tatlıya dökelim. eğer çıtır çıtır olmasını istiyorsak, iyice soğuyana kadar  tatlının üzerini kesinlikle kapatmıyoruz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder