10 Ekim 2012 Çarşamba

VEZİR PARMAĞI








Malzemeler:

1 çay bardağı  yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
1 paket vanilya

Şerbeti için:

3 bardak şeker
3 bardak su

yapılışı: 
Tatlının şerbeti için şeker ve su 20 dakika  kaynatılarak ılınmaya bırakılır.
Diğer yandan hamurunun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur.
Parmak şekli verilen hamurlar bir tepsiye dizilir.
180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir.
Şerbetimiz ılık olarak tepsiye dökülür.
30 dakika kadar tatlılarımızın şerbeti çekmesi beklenir.
Tatlılarımız fıstık veya ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder